Siuntion venekerholla uusi retkisatama: Lillkrokan

Siuntion venekerho on tehnyt yksivuotisen sopimuksen uudesta retkisatamasta Lillkrokanista. Saari on kaikkien SVBK:n jäsenien vapaasti käytettävissä.

Saari on Kantvikin Purjehtijoiden kerhosaari, jossa SVBK on nyt alivuokralaisena. Vuoden 2020 aikana kerätään kokemuksia tästä ja meillä on mahdollisuus jatkaa sopimusta seuraaviksi vuosiksi. Saaressa ovat alivuokralaisena myös Linlon veneilijät ja Kivenlahden venekerho. Saarella oli viime vuonna noin 60 merkittyä käyntiä veneellä.

Lillkrokan sijaitsee Tammisaaren saaristossa. Omasta satamasta katsottuna sinne on Bärosundista noin 8 merimailin matka. Väylältä käännytään Ådö:n saaren kohdalta. Laituri sijaitsee saaren koilliskulmassa. Satamaan mahtuu isoja veneitä noin 12 kpl. Laiturin pohjoispuolella syväys on pääosin yli 2 metriä, aivan laiturin alkupäässä 1,8 metriä. Laiturissa on viisi poijua, joihin saa kuhunkin kaksi venettä kiinni. Laiturin eteläpuolella on kari, mikä on merkitty pikkupoijulla. Saaren ylläpidosta ja säännöistä vastaa Kantvikin Purjehtijat.

Ohessa kuvaus Linlon Veneilijöiden sivulta: https://linve.net/retkisatamat/

“Lillkrokan

Hyvä välietappi länteen matkaajille Tammisaaren saaristossa. Toimimme yhdessä Kantvikin purjehtijoiden ja Kivenlahden venekerhon kanssa. Saaressa on grillimaja ja puucee. Saaressa on avotulen teko kielletty.”

Hyviä kesäretkiä ja käykää tutustumassa saareen.

Scroll to Top