Satama

Satamamme sijaitsee Pikkalan lahdella 60 04 N ja 24 18 E ja meillä on lähes 200 venepaikkaa. Sataman syväys on noin 2m.

Satamasta löytyy imutyhjennyspiste sekä vesi- ja sähköpisteet laitureilta, kerhorakennus, grillikota sekä mastovaja.
Veneet voidaan laskea ja nostaa joko luiskalta tai nostoautolla penkereeltä.

Vapaita venepaikkoja voit tiedustella kerhosihteeriltä toimisto@siuntionvenekerho.fi.

Venekerhon hallitus on tehnyt alustavan päätöksen aallonmurtajalaiturin kolmen viimeisen betoniponttoonin uusinnasta.

Taustana päätökselle on kaksi asiaa. Aallonmurtajan vanhojen elementtien keskinäiset kiinnitykset rikkoutuivat viime talvena. Asia on korjattu, mutta näiden viimeisen kolmen betonipontoonilaiturin käyttöikä on tullut tiensä päähän. Ne ovat noin 1970 luvulta. Toiseksi tämä mahdollistaa 12 uuden kävelyaisapaikan lisäämisen ja uusien jäsenien saamisen kerhoon.

Koska investointi on kerhon mittakaavassa merkittävä, haluamme varata jäsenistölle viikon aikaa kommentoida hanketta ja esittää omia näkemyksiään. Pyydämme palautteita ensisijaisesti osoitteeseen toimisto@siuntionvenekerho.fi keskiviikkoon 27.10.2021 mennessä. Kantaa voi ottaa myös keskustelemalla hallituksen jäsenten kanssa asiasta. Huomioimme jäsenten palautteen ja teemme lopullisen päätöksen sekä mahdollisen kauppasopimuksen vasta tämän jälkeen.

Kuvan mukaisen pidennyksen jälkeen sisäänajoon jää vielä 15 metrin tila. Tämä riittää kaikille meidän veneille septillä käyntiä varten. Lisäksi olemme varautuneet siihen, että uuden laiturin ja kaislikon välistä saatamme joutua ruoppaamaan keväällä. Haemme tähän luvan valmiiksi. Laiturin kiinnitysketjut menevät pohjaa pitkin, joten ne eivät tule häiritsemään sisäänajoa. Olemme suunnitelleet laiturin päässä olevien painojen merkitsemistä aluksi, jotta purjeveneiden kölit eivät osuisi vahingossa niihin. Ajan myötä painot uppoavat savipohjaan, jolloin ne eivät enää ole juuri muuta pohjaa korkeammalla.